AXCO-Motors Oy

Sähkömoottorien ammattilainen

AXCO-Motors Oy on lappeenrantalainen yritys, jonka erityisosaamista ovat aksiaalivuosähkömoottorit. Toimitilamme sijaitsevat Technopolis Skinnarilassa. Valmistamamme konetyyppi on suunnattu pääasiassa keskinopeusalueen (3 000-15 000 rpm) sovelluskohteisiin, mutta voimme myös räätälöidä moottoreita asiakkaan toiveiden mukaisesti .

AXCO-Motorsin henkilökunnassa yhdistyvät syvällinen sähkötekniikan tutkimusosaaminen sekä vahva kaupallinen ja käytännöllinen toimialakokemus.

Tutkimushankkeesta menestyväksi tuotteeksi

AXCO-Motorsin tuotteet ovat hyvänä esimerkkinä siitä, miten innovatiivisen tutkimushankkeen tuloksista saadaan synnytettyä kaupallinen ja kannattava tuote kansainvälisille markkinoille.

2000Lappeenrannan teknillisen yliopiston sähkötekniikan osastolla aloitettiin tutkimushanke yhteistyössä Konetuote Piispanen Oy:n kanssa. Hankkeessa selvitettiin aksiaalivuoinduktiokoneen soveltuvuutta ja ominaisuuksia keskinopeusalueen.
2004AXCO-Motors Oy perustettiin loppuvuonna 2004 kaupallistamaan tutkimushankkeen aikana tehtyjä innovaatioita, joille oli haettu patenttisuojaa.
2005Hanke sai Venture Cup-liikeideakilpailussa 3. sijan.
2004 − 2006Yrityksessä keskityttiin tuotekehitykseen ja tuoteperheen rakentamiseen.
2007Vuoden alussa markkinoille tulivat ensimmäiset moottorit: Axco Motor 250 B ja Axco Motor 45 C.
2008Useita generaattorituotteita lanseerattiin.
2009Axco-Motors keskittyi pienten tuulivoimageneraattorien (5 – 20 kW) ja vesivoimageneraattorien (300 – 600 kW) suunnittelu- ja kehitystyöhön. Asiakaskunta on maailmanlaajuista.
 
   

AXCO-Motors Oy, Lappeenranta, info(at)axcomotors.com