AXCO-Motorsille
INNOSUOMI 2009 -palkinto

AXCO-Motors palkittiin valtakunnallisella Innosuomi-palkinnolla. Palkinnot jaettiin kuudennentoista kerran Innopäivänä 15.12. Patentti- ja rekisterihallituksen Innotalossa.

Toimitusjohtaja Asko Parviainen vastaanottaa palkinnon.

Yritys vastaanotti Tasavallan presidentin Tarja Halosen jakaman palkinnon kehittämistään energiataloudellisista suorakäyttöisten sähkökoneiden sovelluksista, jotka parantavat sovelluskohteiden käyttövarmuutta ja hyötysuhdetta.

AXCO-Motors Oy kehittää ja valmistaa suorakäyttöisiä sähkökoneita hajautetun energiantuotannon generaattoreiksi ja erikoissähkökäyttöihin. Hyvän hyötysuhteen, kompaktin koon ja suoran, vaihdelaatikottoman, käytön ansiosta sovelluksilla saavutetaan parempi energiatalous sekä hajautetusti uusiutuvaa energiaa vedestä ja tuulesta. Osa tuotteista on jo vahvassa kaupallisessa kasvussa Euroopan markkinoilla, osa on prototyyppivaiheessa.

Asko Parviainen ja AXCO-Motorsin hallituksen puheenjohtaja Ari Piispanen keskustelevat Tasavallan presidentin kanssa moottoreiden tuotekehityksestä.

AXCO-Motorsin lisäksi Innosuomi-palkinto jaettiin neljälle muulle yritykselle. Kunniamaininta myönnettiin kahdelle yritykselle. Valtakunnallisten palkintojen lisäksi maakunnalliset Innosuomi-palkinnot jaettiin aikaisemmin tänä syksynä. AXCO-Motors vastaanotti tuolloin Etelä-Karjalan Innosuomi-palkinnon.

INNOSUOMI nosti tämän vuoden teemallaan ”Materiaali- ja energiatehokkuus – uusi mahdollisuus” esille suomalaisia innovaatioita, joissa on oivallettu kehittää tehokkaampia tuotteita ja palveluita sekä materiaalin että energian säästämiseksi ja ilmaston lämpenemisen estämiseksi.

Lisää muista palkituista ja yleisesti Innosuomesta täältä.


   

AXCO-Motors Oy, Lappeenranta, info(at)axcomotors.com